RU
UA

Чутлива шкіра та очі: чи варто відмовлятися від косметики?

Жінки, які мають надзвичайно чутливу шкіру обличчя та очі, часто бояться наносити макіяж. Вони не хочуть зайвий раз користуватися декоративною косметикою, щоб не погіршити стан реактивної шкіри або не викликати подразнення очей, особливо якщо носять контактні лінзи. Настав час позбутися хибних уявлень, адже макіяж і чутлива шкіра можуть поєднуватися. Питання лише в тому, як обрати правильну косметику. Знайти відповідь допоможуть наступні рекомендації.

1. Усуньте всі подразнюючі інгредієнти 

Для початку слід оглянути косметичку і розібратися, які косметичні засоби містять алергени чи потенційно подразнюючі складники, що можуть викликати свербіж, почервоніння, будь-який дискомфорт або неприємну реакцію шкіри та очей. 

Зокрема, виділяють п’ять класів алергенів, що використовуються в косметичних засобах:



  1. Натуральний каучук.
  2. Ароматизатори – найбільш алергенними вважають суміші коричного альдегіду та спирту, евгенолу та ізоевгенолу, гераніолу, гідроксицитронелалу, амілцинамальдегіду та дубового моху).
  3. Консерванти – особливо тіомерсал (або мертіолат, тимеросал, вітасептол), формалін, парабени.
  4. Барвники – найбільше парафенілендіамін (PPD), солі кальцію літол-червоного, толуїдиновий червоний, оксид свинцю, еозин, троянда бенгальська, метиленовий синій, антрахінон.
  5. Метали – нікель, кобальт, цинк, залізо та алюміній.

Від таких засобів краще позбутися, натомість вибрати високотолерантну безпечну косметику для чутливої шкіри та очей.

2. Макіяж із доглядом – союз краси для чутливої шкіри

Чутлива шкіра схильна до почервоніння, висипання й інших недосконалостей, які не завжди мають естетичний вигляд. Нанесення макіяжу може приховати ці незначні недоліки. Однак декоративна косметика для чутливої шкіри повинна мати ще одну властивість – усувати відчуття дискомфорту та стягнутості, що можуть з’являтися протягом дня. 

Оскільки чутливість пов’язана з повною або частковою втратою захисних функцій шкіри, обирайте засоби з активними компонентами, які будуть зволожувати, захищати та заспокоювати шкіру. Наприклад, Засіб, що корегує та вирівнює текстуру шкіри з SPF 25 EYE CARE містить такі інгредієнти:

  • Олії макадамії і жожоба – покращують гідратацію та тургор, захищають від стресу, ліквідують сухість та лущення, відновлюють баланс ліпідів, згладжують нерівності та зморшки, заспокоюють, загоюють.
  • Гіалуронова кислота – скорочує зморшки, ліквідує тонкі лінії, збільшує пружність.
  • Молочна кислота – усуває тьмяність, сприяє оновленню, підтягує, виводить токсини, нормалізує секрецію себуму.
  • Сечовина – зменшує зневоднення, підвищує захисну функцію, покращує проникнення корисних речовин.

Краще, якщо косметика для очей та губ буде збагачена вітамінами B5, F, E. Вітамін B5 зменшує запалення і сухість, стимулює регенерацію, вітамін F (лінолева кислота, омега-6) – позбавляє від запалення навіть найніжнішу і чутливу шкіру, захищає її при перепадах температури, вітамін E (токоферол) – антиоксидант, живить, уповільнює старіння, розгладжує зморшки.

Важливою властивістю косметики є розмір пігментів – сухих мінеральних частинок, які й надають засобам кольору. Дрібніші за розміром пігменти легко наносяться, краще пристосовуються до чутливої шкіри і не травмують її при цьому. Такі пігменти називаються мікронізованими і містяться, зокрема, у Компактній пудрі EYE CARE, завдяки чому вона має бархатисту текстуру, легко наноситься на шкіру і чудово матує недоліки. У складі пудри є вітамін Е та олія з насіння гарбуза, які забезпечують захист і зволоження.

3. Зняття макіяжу – важлива процедура!

Якою б безпечною і дбайливою не була декоративна косметика, важливим етапом у догляді за чутливою шкірою є зняття макіяжу та очищення шкіри. Використовуйте м’які засоби для зняття макіяжу з очей та обличчя.

Ультраніжний лосьйон для зняття макіяжу з очей EYE CARE створений для жінок з чутливими очима і для тих, хто носить контактні лінзи. Волошкова вода у складі лосьйону делікатно очищає, знімає запалення, заспокоює подразнену шкіру. Засіб наноситься на ватний диск і на декілька секунд прикладається до повік.

Двофазний засіб для зняття макіяжу з очей EYE CARE м'яко і швидко видаляє косметику, адаптується до фізіології чутливих очей і підходить для тих, хто носить контактні лінзи. Завдяки оліям у маслянистій фазі живить і зволожує шкіру навколо очей, екстракт блакитної волошки у водній фазі усуває забруднення, зменшує набряки і почервоніння. Для видалення макіяжу необхідно струсити флакон, щоб дві фази змішалися, нанести засіб на ватний диск і прикласти до повік на 30 с. 

Неймовірно м'яка та ніжна текстура Емульсії для зняття макіяжу з очей EYE CARE здатна дбайливо видалити декоративну косметику і зволожити шкіру, тому особливо підходить для сухої і чутливої шкіри. Екстракт зеленого чаю у складі засобу усуває темні кола, набряки, сліди втоми. Емульсію також наносять на ватний диск і на декілька секунд прикладають до повік. 

Після видалення залишків косметики необхідно добре зволожити та заспокоїти чутливу шкіру, наприклад, за допомогою Відновлюючого крему для контуру очей EYE CARE. Концентрований крем містить морський колаген, ліпоамінокислоти, олію рисових висівок, за допомогою яких відновлює еластичність і тонус шкіри навколо очей, освітлює шкіру, приховує і усуває зморшки, підвищує гідратацію, має регенеруючу та протизапальну дію.

За потреби можна використовувати Крем проти набряків під очима EYE CARE. Завдяки екстракту волошкової води крем надає шкірі натуральне сяяння, зволожує, покращує пружність, екстракт зеленого чаю тонізує, позбавляє від набряків і синців під очима, гінкго білоба має протизапальні властивості, підвищує еластичність шкіри.

У складі Крему для усунення темних кіл під очима EYE CARE містяться екстракти кінського каштану, прополісу, гамамелісу. Завдяки цим активним інгредієнтам засіб усуває набряки і втому, позбавляє темних кіл, стимулює оновлення, знімає запалення, освіжає і тонізує шкіру навколо очей.

Отже, чутлива шкіра і очі – ще не привід відмовлятися від макіяжу, а нагода знайти для себе безпечну декоративну косметику і продовжувати носити контактні лінзи. Французький аптечний бренд гіпоалергенної косметики EYE CARE допоможе вам бути неперевершеною!

НЕПЕРЕВЕРШЕНИЙ КОМПРОМІС МІЖ ЗДОРОВ'ЯМ І КРАСОЮ