RU UA
RU UA
Apivita

Інгредієнти

Абрикос
Абрикос

Перші згадки про абрикос були знайдені в Індії та Китаї близько 3000 р. до н.е. Появу плодового дерева в Греції приписують заслузі полководця Олександра Великого. Абрикос використовується для заспокоєння запаленої, зневодненої, зрілої, чутливої і подразненої шкіри. Має виражену зволожуючу і пом'якшувальну дію.

Абрикос
Абрикос

Перші згадки про абрикос були знайдені в Індії та Китаї близько 3000 р. до н.е. Появу плодового дерева в Греції приписують заслузі полководця Олександра Великого. Абрикос використовується для заспокоєння запаленої, зневодненої, зрілої, чутливої і подразненої шкіри. Має виражену зволожуючу і пом'якшувальну дію.

Активоване вугілля
Активоване вугілля

Активоване вугілля, завдяки своїй пористій субстанції, володіє високою поглинаючою здатністю. Переваги вугілля добре відомі з давніх часів. У 1500 р. до н.е. древні єгиптяни використовували його для очищення води, в той час як Гіппократ в 400 р до н.е. підтвердив лікувальні властивості вугілля корисними для лікування розладів шлунку та отруєння. В останні роки деревне вугілля широко використовується в медицині, харчовій промисловості та індустрії краси. У косметиці активоване вугілля діє як "магніт", притягуючи забруднення, мікрочастинки, токсини, залишки макіяжу, шкірне сало та інші речовини на поверхні шкіри, одночасно чинить детокс-дію на шкіру.

Алоє
Алоє

Алое родом з найбільш сухих регіонів Африки. Згідно з історичними джерелами, Аристотель переконав Олександра Македонського завоювати острів Сокотра в Індійському океані, щоб він зміг дістати багато алое для своїх поранених солдатів. Алое має зволожуючі і цілющі властивості. Його протизапальна дія заспокоює, запобігає подразненням і сприяє загоєнню ран. Сік листя алое використовується для лікування загальних та сонячних опіків.

Апельсин
Апельсин

Апельсинове дерево бере свій початок в Південно-Східній Азії. Плід багатий фруктовими кислотами, цукрами і вітаміном С. Має м'яку кератолітичну дію, забезпечуючи природне сяяння шкіри, оживляє і омолоджує тьмяну шкіру. Зазвичай він використовується в якості в'яжучого інгредієнта, ідеально підходить для жирної шкіри і шкіри з недоліками. Зволожує, захищає чутливу шкіру голови, надає волоссю блиск і сяяння. Його ефірна олія використовується в ароматерапії, знімає стрес, фізичне та емоційне напруження.

Арганова олія
Арганова олія

Арганія - це багаторічне дерево, яке живе від 150 до 200 років. Арганова олія містить величезну кількість вітамінів, таких як F, E і A, протизапальні агенти, поліненасичені жири, феноли і тритерпени. Арганова олія відновлює рівень вологи в структурі волосся, повертає блиск і допомагає зменшити свербіж, викликаний лупою. При частому використанні ефективно зміцнює корені волосся і запобігає його випадінню. Олія захищає волосся від шкідливого впливу сонячних променів і забруднень навколишнього середовища, а також зволожує, реструктурує і захищає волосся від дії хлору, що міститься в басейнах, хімічних барвників і засобів для укладки, таких як лак для волосся або гель.

Біла верба
Біла верба

У Греції дерево верби було присвячено темним нічним божествам, таким як Геката, Цирцея, Селена, пов'язаними з привидами, пітьмою і чаклунством. З давніх-давен, верба вважалася символом печалі і горя. Понад сто років тому, з кори верби була отримана саліцилова кислота - протизапальний інгредієнт, відомий під назвою «аспірин», що чинить знеболюючу та жарознижуючу дію. Тому екстракт кори верби можна назвати рослинним аналогом аспірину. Ще за часів Гіппократа (400 р. до н.е.), щоб зменшити лихоманку і запалення, пацієнтам давали жувати кору верби.

Косметичні засоби для догляду за волоссям та шкірою голови на основі екстракту кори верби активно борються з лупою, себореєю, жирною шкірою голови. Саліцилова кислота в складі кори верби забезпечує м'яке відлущування відмерлих клітин шкіри без подразнень, заспокоює свербіж шкіри, покращує обмінні процеси в клітинах епідермісу шкіри голови, регулює роботу сальних залоз, сприяє активному росту і зміцненню коренів волосся.

Біла лілія
Біла лілія

Білу лілію можна знайти по всьому світу, але походить вона з Центральної Європи. Вважалося, що якщо б жінка використовувала екстракт лілії під час прийняття ванни, вона зберегла б свою дівочу красу. Багата на амінокислоти, флавоноїди і глікозиди, лілія традиційно застосовується для протизапальної дії при опіках і висипаннях. Ефірна олія, отримана з квітів лілії, в даний час використовується для створення парфумів. Цибулина лілії володіє м'якими та кровоспинними властивостями. Також лілія пом'якшує і підтягує шкіру, розгладжує зморшки. Усуває застійні явища і набряки на верхній повіці та під очима, зміцнює стінки капілярів, зменшує темні кола, завдяки своїм протизапальним властивостям.

Виноград
Виноград
Виноград багатий на поліфеноли, особливо на ресвератрол, і вітаміни. Олію, яка містить поліненасичені жирні кислоти (Омега 3) та вітамін Е, вилучають з виноградних кісточок. У Стародавній Греції виноградна лоза була символом цивілізації, а Гіппократ використовував її плоди для лікування шкірних і гінекологічних захворювань, а також проблем з очима. Виноград має потужні антимікробні, антиоксидантні та протизапальні властивості, завдяки чому чинить інтенсивну зміцнювальну дію, зменшує глибину та кількість зморшок, зволожує шкіру.
Виноградна лоза
Виноградна лоза

Виноград вважається однією з найефективніших рослин проти старіння. Суперпотужні молекули – поліфеноли, що містяться в листях виноградної лози, захищають колаген та еластин в тканинах, пробуджуючи молодість шкіри. Крім цього, завдяки своїм антиоксидантним властивостям, цей екстракт надає шкірі сяяння. Олія плодів винограду містить жирні кислоти і вітамін Е, багатих антиоксидантами, а її цілющі властивості забезпечують зволожуючий, заспокійливий, протизапальний, антимікробний і антивіковий ефект.

Герань
Герань

Міська легенда свідчить, що люди садили герань навколо своїх будинків, щоб вберегтися від злих духів. Ефірна олія герані має зволожуючі, заспокійливі, зміцнюючі, антисептичні, антибактеріальні та протизапальні властивості. Підходить для всіх типів шкіри, а також для дітей. Ефірна олія герані загоює потріскані губи, знімає стрес і застосовується зовнішньо для лікування акне. Крім того, дуже ефективна як засіб від комах (комарів, вошей).

Гіалуронова кислота
Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота - це природна молекула, яка міститься в нашій шкірі та волоссі. Вона діє як «магніт», що може притягувати та утримувати вологу в 1000 разів більше своєї ваги. Гіалуронова кислота інтенсивно зволожує, відновлюючи рівень вологи в шкірі та волоссі.

Гінкго
Гінкго

Родом з Китаю, дерево гінкго білоба є живим викопним, оскільки вважається одним з найстаріших видів дерев, яке живе на Землі більше 200 мільйонів років. Гінкго багате на поліфеноли та має унікальні властивості проти алергії, запалень та набряків. Ефективно зменшує набряки та темні кола під очима та діє як потужний антиоксидант, поглинаючи вільні радикали. Екстракт гінкго покращує мікроциркуляцію та активізує клітинний обмін.

Гірський чай
Гірський чай

Вид Sideritis scardica, широко відомий як гірський чай, є багаторічною трав'янистою рослиною, що росте на горі Олімп і на сусідніх горах Греції. Особливо, в зимовий час, гірський чай є грецьким фаворитом через його ефективну дію проти застуди і захворювань верхніх дихальних шляхів. Гірський чай також корисний завдяки своїм протизапальним, антиоксидантним та бактеріостатичним властивостями.

Гранат
Гранат

У Стародавній Греції гранат був присвячений Гері, богині родючості і шлюбу. Плід містить мінерали, дубильні речовини, вітаміни C і B, а також лимонну кислоту і цитрат натрію, які традиційно використовуються для лікування шкірних захворювань. Гранат широко використовується в якості в'яжучого інгредієнта, має протизапальні, зволожуючі, тонізуючі та антиоксидантні властивості. Мазь із квіток і кожури граната розгладжує зморшки і зменшує пігментні плями. Його кровоспинні властивості дуже цінні при зупинці кровотечі з носа і ясен.

Жасмин
Жасмин

Жасмин вважається «королем» усіх ефірних олій. Ідеально підходить для догляду за сухою і чутливою шкірою завдяки своїм зволожуючим і заспокійливим властивостям. Його ефірна олія чинить заспокійливу, тонізуючу і омолоджуючу дію на шкіру. Широко використовується в парфумерній та косметичній галузях. Жасмин має характерний теплий та ейфоричний аромат, який посилює почуття гармонії і оптимізму, а також прекрасно підходить для розслаблення і медитації.

Звіробій
Звіробій

Звіробій є одним з найпопулярніших лікарських трав'яних рослин. Гіппократ використовував звіробій в своїй практиці за його антибактеріальні, дезінфікуючі, пом'якшуючі, зволожуючі і тонізуючі властивості. При зовнішньому застосуванні екстракт звіробою допомагає при загоєнні ран, подразненнях та опіках. При прийомі внутрішньо він має знеболюючу та седативну дію. Широко відомий як рецептурний рослинний лікарський засіб при легкій та помірній депресії.

Показати все
Дослідження та розробки
Відділ досліджень та розробок APIVITA складається з відомих вчених, які проводять передові дослідження в наших лабораторіях.
Детальніше
Вирощування трав
Компанія APIVITA дотримується стійких методів вирощування та збору лікарських і ароматичних рослин, гарантуючи, що інгредієнти, які використовуються в рецептурі продуктів, мають високу якість і процес збору трав є екологічно чистим.
Детальніше